Ami késik-nos, az soha sincs most. Amikor úgy döntöttem, hogy viharsebesen elkészítem azt a tiramisufagyit, amelybe azonnal beleszerettem, amikor megláttam a receptjét, még nem tudhattam, hogy a szép nyári idő esős őszire vált, és csak most alakultak úgy az időjárási körülmények, hogy kedvem legyen elővenni a mélyhűtőből a finomságot. Pár perces melóval isteni finom desszert készült, tuti biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, amikor a fagylaltos kehelybe került!
Tiramisu fagylalt
Hozzávalók:
– 2 tk instant kávé
– 25 dkg mascarpone
– 1 tubus sűrített tej
– 3 dl habtejszín
– 1 csipet fahéj
– 1 ek kakaópor
– babapiskóta kedv és ízlés szerint
– rum (a babapiskóta mennyiségétől függően)
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük.
A sűrített tejet elkeverjük a kávéval és lassú tűzön felmelegítjük, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a mascarponét, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Mehet bele a fahéj és a kakaópor és már csak annyi a dolgunk, hogy a babapiskótát megforgassuk a rumban, beletördeljük a krémbe, jól összekeverjük, beletegyük egy műanyag dobozba, és elküldjük szundizni legalább egy éjszakára a mélyhűtőbe. Másnap gombócoljuk és boldog mosollyal arcunkon elfogyasztjuk. Nem éppen fogyókúrás, viszont nagyon finom, egy kis édes bűn pedig belefér, nem igaz?
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: