Hűtőtakarításból lesznek a legjobb ételek. Mert ugye a hétvégi bevásárlás előtt szépen végignézzük, hogy mi van a hűtőben, és jól meglepődünk azon, hogy maradt még elfekvőben pár apróság, amit kár lenne kidobni, viszont gyorsan ki kell találni mi legyen vele, mert lejár a szavatossága. Nálam most sárgarépa és kivi volt ebben a stádiumban, de amikor elkezdtem törni a buksimat, hogy mihez kezdjek velük, szerencsére eszembe jutott, hogy a Kifőztük-ben láttam egy egyszerű, de nagyszerű receptet, amelyhez éppen ezek a hozzávalók szükségesek. Csak almát kellett venni a Sparban, és már állhattam is neki a fincsi saláta elkészítésének. Nekem nagyon ízlett, gyorsan el is fogyott, legközelebb dupla adagot készítek belőle az biztos!
Kivis-almás sárgarépa-saláta
Hozzávalók:
– 40 dkg sárgarépa (nem baj, ha több)
– 2 db közepes vagy 4 db kisebb alma
– 4 db kivi (ez is lehet több)
– 1 dl natúr joghurt
– 1 dl olaj
– 1 tojássárgája
– 1 tk mustár
– 1 tk fehérborecet
– egy kupica citromlé
– 2 tk (nyírfa) cukor
– só, bors
Elkészítés:
Először az öntetet dobjuk össze gyorsan. Egy kisebb tálba tesszük a tojássárgáját, a mustárt, a fehérborecetet, sózzuk, borsozzuk. Elkezdjük összekeverni, miközben az olajat először óvatosan, majd egyre bátrabban hozzáöntjük. Mehet hozzá a citromlé, a joghurt, a (nyírfa) cukor, sózzuk, borsozzuk, örülünk, hogy készen van és félretesszük.
A sárgarépát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn belereszeljük egy nagy tálba. Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A kivivel ugyanígy járunk el, az összes gyümölcsöt a tálba halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, jól összekeverjük, és ennyi volt, lefedjük, egy éjszakára mehet a hűtőbe szundizni, másnapra már csak a habzsolás marad. Gyorsan készen van és nagyon finom!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: