GasztroBaráth

Csokitorta sütés nélkül

 20150821_081551[1]

Az ünnep szent napját én bizony csúnyán végiglógtam gasztroszempontból (amúgy is, semmi különöset nem csináltam, olvastam, filmet néztem, blogot írtam, kutyával játszottam, még a tűzijátékot is végigaludtam). Egy tejbegrízre futotta tőlem, és sütit sem terveztem készíteni, azonban apukám keresztülhúzta a számításaimat, ugyanis aljas módon megosztott egy receptet az idővonalamon, én pedig azonnal belezúgtam a viharsebesen elkészíthető finomságba, úgyhogy álltam fel az asztaltól és már neki is kezdtem a tortának. Süti sem kellett, tényleg gyorsan elkészült, és még finom is volt (olyannyira, hogy sajnos nem készülhetett kép a teljes tortáról, mert mire lefotózhattam volna, már elpárolgott belőle egy szép darab.-)). 

Csokitorta sütés nélkül

20150821_081618[1]

Hozzávalók:

Tésztához:

– 16 dkg darált keksz

– 8 dkg darált dió

– 1 ek kakaópor

– 4 dkg olvasztott kókuszzsír (vaj)

– 12 dkg porcukor

– 1 ek rum

– 6 ek tej

Csokikrémhez:

– 40 dkg étcsoki

– 7 dl habtejszín

– 6 dkg (nyírfa) cukor

– 6 dkg kókuszzsír (vaj)

– 2 tk vaníliakivonat

Tetejére:

– 1 tortabevonó (vagy olvasztott étcsoki, kinek mi tetszik)

Elkészítés:

Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.

Egy nagy tálba tesszük a tészta hozzávalóit, nemes egyszerűséggel összegyúrjuk őket, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába.

A csokit 3 dl tejszínnel, a (nyírfa) cukorral, a kókuszzsírral (vajjal) és a vaníliakivonattal egy nagyobb edényben felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.

A maradék 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládéhoz, rásimítjuk a tésztára. Emberes adag csokiság a végeredmény, ami mehet a hűtőbe legalább 2 órára (de inkább egy éjszakára), hogy jól megdermedjen. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a tortabevonót vízgőz felett megolvasszuk, egyenletesen eloszlassuk a krémen, és már szeletelhetjük és habzsolhatjuk is a finomságot. 

20150821_081127[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!