GasztroBaráth

Zöldségpaella

20150816_113524[1]

Enyhülés után áhítozunk, megkaptuk. Olyannyira, hogy vehetjük elő a pulcsit, meg olyan ételt, amely ha mással nem, a színeivel visszahozza az életünkbe a hetek óta átkozott  napsugarat. Ebben a vacogós időben muszáj olyan ebédet készíteni, amely felvidítja nekibúsult pici szívünket. Az Ízek és érzések című újságot lapozgatva szerettem bele első látásra ebbe a receptbe, álltam is neki az elkészítésnek azonnal, nem csalódtam, nemcsak jól néz ki, hanem finom is, és bónuszként még egészséges is. 

Zöldségpaella

20150816_113544[1]

Hozzávalók:

– 30 dkg rizs 

– só

– 5 dl félszáraz fehérbor

– 1 zöldségleveskocka

– 1 ek extra szűz olívaolaj

– 1 tk kurkuma

– 30 dkg brokkoli (részemről mirelit)

– 30 dkg karalábé (egy kisebb fej)

– 30 dkg répa

– 30 dkg zöldpaprika

– 1 hámozott paradicsom konzerv

– szárított bazsalikom a tetejére (természetesen friss bazsalikom még jobb, de nekem nem volt otthon)

Elkészítés:

A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzzük. Amikor a levét elfőtte, felöntjük a borral, belemorzsoljuk a leveskockát, és tovább főzzük, amíg a rizs fel nem szívja a folyadékot. Az olívaolajat összekeverjük a kurkumával, hozzáadjuk a rizshez, melynek következtében viharsebesen gyönyörű színe lesz.

Amíg a rizs fő, nem lógunk, hanem megtisztítjuk és felkockázzuk a répát és a karalábét, a paprikát se felejtsük el, őt is szépen kockára (vagy csíkokra, ki hogy szereti) vágjuk. Most jön az időigényes meló, külön-külön roppanósra pároljuk sós vízben a brokkolit, a répát, a karalábét és a paprikát, majd megnyugszunk, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, és a kész zöldségeket beleforgatjuk a rizsbe. Feltesszük a tűzre, felmelegítjük,  lehúzzuk a tűzről, mehet bele a hámozott paradicsom, és már készen is van a finom ebéd. Tálaláskor megszórjuk bazsalikommal és boldog mosollyal arcunkon elfalatozzuk.

20150816_113544[1]

 Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!