Enyhülés után áhítozunk, megkaptuk. Olyannyira, hogy vehetjük elő a pulcsit, meg olyan ételt, amely ha mással nem, a színeivel visszahozza az életünkbe a hetek óta átkozott napsugarat. Ebben a vacogós időben muszáj olyan ebédet készíteni, amely felvidítja nekibúsult pici szívünket. Az Ízek és érzések című újságot lapozgatva szerettem bele első látásra ebbe a receptbe, álltam is neki az elkészítésnek azonnal, nem csalódtam, nemcsak jól néz ki, hanem finom is, és bónuszként még egészséges is.
Zöldségpaella
Hozzávalók:
– 30 dkg rizs
– só
– 5 dl félszáraz fehérbor
– 1 zöldségleveskocka
– 1 ek extra szűz olívaolaj
– 1 tk kurkuma
– 30 dkg brokkoli (részemről mirelit)
– 30 dkg karalábé (egy kisebb fej)
– 30 dkg répa
– 30 dkg zöldpaprika
– 1 hámozott paradicsom konzerv
– szárított bazsalikom a tetejére (természetesen friss bazsalikom még jobb, de nekem nem volt otthon)
Elkészítés:
A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzzük. Amikor a levét elfőtte, felöntjük a borral, belemorzsoljuk a leveskockát, és tovább főzzük, amíg a rizs fel nem szívja a folyadékot. Az olívaolajat összekeverjük a kurkumával, hozzáadjuk a rizshez, melynek következtében viharsebesen gyönyörű színe lesz.
Amíg a rizs fő, nem lógunk, hanem megtisztítjuk és felkockázzuk a répát és a karalábét, a paprikát se felejtsük el, őt is szépen kockára (vagy csíkokra, ki hogy szereti) vágjuk. Most jön az időigényes meló, külön-külön roppanósra pároljuk sós vízben a brokkolit, a répát, a karalábét és a paprikát, majd megnyugszunk, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, és a kész zöldségeket beleforgatjuk a rizsbe. Feltesszük a tűzre, felmelegítjük, lehúzzuk a tűzről, mehet bele a hámozott paradicsom, és már készen is van a finom ebéd. Tálaláskor megszórjuk bazsalikommal és boldog mosollyal arcunkon elfalatozzuk.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: