GasztroBaráth

Citromfagyi

20150815_105949[1]

Már a csapból is az folyik, hogy lassan vége a szaharai hőségnek, de addig még van néhány napunk, amit túl kell élni, vagyis ezen a hétvégén a fagyiké a főszerep nálam. Tegnap semmi kedvem sem volt extra finomságot alkotni a műfajban, egy egyszerű, frissítő változatra vágytam. Hűtőajtót kinyit, citromot meglát, ötlet megszületik, legyen ez az alapanyag. Receptkeresés, beleszeretés, gyors összedobás. Mára már csak a gombócolás és a habzsolás maradt. 

Citromfagyi

20150815_105949[1]

Hozzávalók:

– 5 dl natúr joghurt

– 2 citromból nyert citromlé

– 1 citrom reszelt héja

– 20 dkg (nyírfa) cukor

Elkészítés:

A fagyikészítésben az a jó, hogy pár perces melóval lehet mesés ízeket alkotni. Ez a finomság sem vesz el több időt az életünkből, essünk is neki gyorsan, mert ennyi még ebben a melegben is belefér.

A joghurtot habverővel jól felverjük, hozzáadjuk a (nyírfa)cukrot, az 1 citrom reszelt héját és a a 2 citrom kifacsart levét. És ennyi volt! A krémet műanyag dobozba öntjük, egy éjszakára mehet a hűtőbe, és másnap indulhat a habzsolás! Nagyon egyszerű és mesésen finom!

 

20150815_110025[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!