GasztroBaráth

Banános csokifagyi

20150801_104116[1]

Kellett nekem elmenni a Napfényes Étterembe! Annyira belakmároztam a fincsi vegán étkekből, hogy a fagyira már nem maradt kapacitásom. Ráadásul vegán barátom annyira jóízűen ette velem szemben a hűsítő nyalatot, hogy egész héten az járt az eszemben, muszáj kipróbálnom, milyen lehet az íze. Tegnap délutánra szerencsére véget ért végre a nyári ősz, újra ránk mosolygott a napocska, megjött a kedvem a fagyikészítéshez, úgyhogy állhattam neki receptet keresni. Mivel zéró tapasztalatom van vegán fagyi készítésével, nemes egyszerűséggel az döntött, hogy milyen szép a fotó, és mennyire egyszerű az elkészítési mód. Azonnal beleszerettem abba a leírásba, amely mindkét kritériumnak megfelel, nem laca-facáztam sokat, már neki is ugrottam az összeállításnak. Percek alatt készen voltam (nagyon bonyolult volt, a hozzávalókat bele kellett rakni a turmixgépbe, és meg kellett nyomni a gombot), alig vártam, hogy megfagyjon, és nagyon kíváncsian kóstoltam meg a végeredményt. Nos, csak annyit mondanék, hogy egy ültő helyemben behabzsoltam az egészet. Durván jó! 

Banános csokifagyi

20150801_104116[1]

Hozzávalók:

– 2 db banán

– 2 ek kakaópor

– 2 ek mogyoróvaj

– 1/2 tk vaníliaaroma

– 1/2 tk fahéj

– csipet só

Elkészítés:

A vegán fagyiban az a jó, hogy abszolút büntetlen élvezetnek minősül, hiszen cukor helyett banánnal történik az édesítés. Totálisan egészséges nasi a végeredmény, amelyből lelkiismeret-furdalás nélkül lehet habzsolni. Célszerű dupla adagot készíteni, mert iszonyúan gyorsan elfogy!

Akkor fogjunk is hozzá. Tehát turmixgépet elővesz. Banánt meghámoz, belekarikáz, kakaóport, mogyoróvajat, vaníliaaromát, fahéjat, csipet sót hozzátesz. Gombot megnyom. Többször meg kell ismételni a műveletet, mert elég lassan keverednek össze az alapanyagok (nekem kellett hozzá tennem egy kevés vizet, hogy sikerüljön, ez ugye attól függ, kinek mennyit bír a gépe), de végül össze fog jönni a mutatvány. És ennyi! Készen vagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy műanyag dobozba tegyük a krémet és egy éjszakára elküldjük hűsölni a mélyhűtőbe. Másnap gombócolás, habzsolás és beájulás következik. 

20150801_104135[1]

Jó étvágyat!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!