GasztroBaráth

Cheesecake brownie áfonyával

20150726_181859[1]

Végre normalizálódott az idő, csendes nyári napok köszöntöttek ránk a szaharai hőség után. Fagyik, parfék majd később, most a karakteresebb finomságok ideje jött el. Mindenképpen tortát szerettem volna sütni, valami jó csokisat, amely tobzódik az áfonyában. Vagyis brownie kellett nekem, mégpedig azonnal. Már nagyon régen kinéztem a receptet a Két Cica konyhája oldalon, eljött az ideje elkészítésnek. Egyáltalán nem bonyolult összedobni, egyszerű, mégis különleges és egyáltalán nem utolsósorban nagyon finom!

Cheesecake brownie áfonyával

20150726_181859[1]

Hozzávalók:

– 10 dkg darált mandula

– 10 dkg liszt (részemről BL 55)

– 20 dkg barnacukor

– 1 dl víz

–  1 dl habtejszín

– 2 tk vaníliakivonat

– 30 dkg étcsoki

– 10 dkg kókuszszír (vaj)

– fél csomag sütőpor

– 5 tojás

– 5 ek meggylekvár

– 25 dkg tejszínes krémsajt (mascarpone)

– 1 ek méz

– 1 citrom reszelt héja (részemről egy kupica citromlé)

– 20 dkg áfonya (részemről mirelit)

Elkészítés:

Nem esünk kétségbe a hozzávalók hosszú sorától, fogjunk hozzá nyugodtan, gyorsan megleszünk az érdemi melóval.

Egy lábosban a vízből, a tejszínből és a cukorból lassú tűzön kevergetve szirupot főzünk. Ehhez hozzáadjuk az étcsokit, a kókuszszírt (vajat), a vaníliakivonatot és addig kevergetjük, amíg minden elolvad benne. 

Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a darált mandulát és a sütőport. A tojásokat lazán felverjük, hozzáadjuk a lisztes keverékhez.  Az egészet hozzáadjuk a csokis keverékhez, és jól összekeverjük. 

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A meggylekvárt egyenletesen elosztva rákanalazzuk. 

Egy kisebb lábosban (csak hogy ne unatkozzon a mosogatógép), elkeverjük a krémsajtot (mascarponét) a mézzel és a citromlével, majd ezt is kanalanként a tésztára pötyögtetjük.

A  torta tetejére szórjuk az áfonyát, és egy villával belekeverjük a tésztába a lekvárral és a krémsajttal együtt, így márványos lesz a végeredmény, ha minden jól megy.

És ennyi, már csak be kell toljunk a 180 fokra előmelegített sütőbe a tortát, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk. 

20150726_182458[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!