Tatabányára szerencsésen ideért az enyhet adó zápor, de ettől még a nap nagy részében szaharai forróság uralkodott (kérném értékelni, hogy ilyen körülmények között is voltam olyan hős, hogy elmentem reggel kettleball órára!), vagyis fel sem merült bennem, hogy be kellene kapcsolnom a sütőt. Valamivel viszont mégiscsak meg kellett tölteni a pocót, ami megfelel annak a kritériumnak, hogy pár perc alatt megvan és még hűsít is ebben a kánikulában. Szerencsére nem kellett sokáig törni a buksimat, a Nők Lapjában már korábban kinéztem magamnak egy kiváló receptet, amely tökéletes választás volt a mai napra. A kukoricasali viharsebesen elkészült, már csak be kellett tenni a hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön, aztán már jöhetett is a jól megérdemelt habzsolás. Egyszerű, de nagyszerű ebéd lett belőle, ennél több nem is kellett!
Amerikai kukoricasaláta
Hozzávalók:
– 6 cső kukorica (én a kényelmesebb módszert választottam, és 3 db konzervvel helyettesítettem)
– 1 db kígyóuborka
– 2 db lilahagyma
– 3 db paradicsom
– 1 db lime leve (részemről 4 ek kész limelé)
– 1 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika
– 2 dl natúr joghurt
– 1 dl majonéz
– só, bors
– 1 tk cukor
Elkészítés:
Ha nem konzervkukoricát használunk, főzzük meg sós vízben. Amikor kihűlt, késsel vágjuk le a csőről a szemeket.
Tegyük egy nagy tálba a kukoricát.
A zöldségeket szép türelmesen felkockázzuk, a hagymát karikára vágjuk és minden mehet a kukoricához a tálba.
Egy kisebb tálban összekeverjük a joghurtot a majonézzel, a lime levével, a cukorral, sózzuk, borsozzuk. És már csak annyi a dolgunk, hogy a joghurtos keveréket jó alaposan összeforgatjuk a nagy tálban leledző zöldségekkel. Folpackkal lefedjük, legalább egy órára hűtőbe tesszük, aztán eshetünk is neki ennek a nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető kánikulai ebédnek/vacsorának.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: