GasztroBaráth

Zöldborsós-snidlinges krumplisaláta

20150719_181858[1]

38 fokban francnak van kedve komoly ebédet alkotni. Ilyenkor marad az, hogy benézünk a spájzba, szemrevételezzük a készleteket, és megbeszéljük magunkkal, hogy jó lesz nekünk egy krumplisaláta is. Szerencsére a Nők Lapja Konyhában volt egy ilyen válogatás, ezért csak követni kellett az utasításokat, így percek alatt elkészítésre került a majonézes krumpli de luxe. Nagyon finom lett a végeredmény!

Zöldborsós-snidlinges krumplisaláta

20150719_181821[1]Hozzávalók:

– 1 kg krumpli

– só, bors

– 4 ek fehérborecet

– 2 dl víz

– 1 ek (nyírfa)cukor

– 50 dkg zöldborsó (részemről mirelit)

– 1 nagy csokor snidling

– 3 dl natúr joghurt

– 1 ek majonéz

– 1 ek ecetes torma

– 1 ek mustár

Elkészítés:

A krumplit egészben megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük, kihűtjük, meghámozzuk, felkarikázzuk.

A fehérborecetet egy kisebb tálban elkeverjük a vízzel és a cukorral. A felkarikázott krumplit beletesszük egy nagy tálba, meglocsoljuk az ecetes lével, betesszük a hűtőbe legalább egy órára.

A borsót sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A krumplit kivesszük hűtőből, leszűrjük, hozzákeverjük a borsót. A snidlinget felaprítjuk, beleforgatjuk a krumplis elegybe. 

A joghurtot egy kisebb tálban (csak, hogy ne unatkozzon a mosogatógép) elkeverjük a majonézzel  az ecetes tormával és a mustárral. Borsozzuk, lazán összeforgatjuk a krumplival. Gyorsan megvan, és még finom is, igazi nyári ebéd!

20150719_181821[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!