GasztroBaráth

Zöldborsófasírt paradicsommal és mozarellával

20150621_140328[1]

Zöldborsófüggésem végtelen, halálosan szerelmes vagyok ebbe az alapanyagba, imádok kísérletezni vele. Viszont lusta is vagyok (nem, ez túl durva megfogalmazás, inkább csak kényelmes), rá nem tudnám venni magam, hogy fejtegessem a borsót, inkább megveszem a mirelitet, mindig van itthon legalább 1 kg kiszerelés a mélyhűtőben, hogy kéznél legyen, ha találok egy jó receptet. Ezúttal a Vidék íze c. újságban leltem rá egy olyan változatra, amit nem próbáltam még. Mivel egy kicsit macerás az elkészítése, a nagy meleg miatt eddig nem álltam neki, azonban most úgy gondoltam,  ez a hűvös vasárnap tökéletes ahhoz, hogy a konyhában tüsténkedjek. Nem mondom, hogy percek alatt, de viszonylag kevés melóval el is készült az ebéd, és olyan finom lett a végeredmény, hogy már csak morzsák vannak belőle, pedig egyedül pusztítom…

Zöldborsófasírt paradicsommal és mozarellával

20150621_140328[1]

Hozzávalók:

– 50 dkg zöldborsó (részemről mirelit)

– 10 dkg kókuszzsír (vaj)

– 3 ek liszt

– 4 szelet félbarna kenyér

– 2,5 dl tej

– 1 csokor petrezselyem (vagy 1 ek szárított)

– 2 tojás

– 2 nagyobb mozarellagolyó 

– 2 paradicsom

– só, bors

– olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kenyér szélét levágjuk, a belét felkockázzuk, sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt megpirítjuk.

Egy lábosban kevés vízzel és sóval puhára pároljuk a zöldborsót, és leszűrjük, úgy, hogy a főzővizet megőrizzük. A borsó felét egy tálba tesszük és kevés főzővízzel leturmixoljuk. 

Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a kókuszzsírt (vajat), hozzáadjuk a lisztet, picit megpirítjuk. Rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, hozzáadjuk az egész borsót, valamint a pürét is, felöntjük a tejjel és kevergetve sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirított kenyérkockákat és a két egész tojást. Langyosra hűtjük.

Egy közepes serpenyőben kb. egy centi magas olajat hevítünk, és beletesszük a borsós krémből kézzel formázott pogácsákat. Mindkét oldalukat megsütjük, majd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Mindegyik tetejére teszünk egy-egy szelet paradicsomot és egy-egy karika mozarellát. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt rápirul (kb. 10 perc). Van vele macera, de érdemes nekiállni, mert isteni finom. Mennyei ebéd lett belőle, de nagyon örültem annak, hogy a gépnek kell mosogatnia, nem nekem:-)

20150621_140328[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!