Viszlát eper, isten hozott málna! Kicsit fáziskésésben vagyok, elfelejtettem, hogy véget ért a sajnos nagyon rövid eperszezon, hiába kerestem ezt a mennyeien finom gyümölcsöt a zöldségesnél. Csalódottságom csak addig tartott, amíg meg nem láttam, milyen gyönyörű málnaszemek kelletik magukat az egyik dobozban, nem is gondolkodtam sokáig, felpakoltam belőle rendesen. Hazaérve törhettem a buksimat azon, hogy mi is készüljön belőle. Mivel jól lefáradtam péntekre (új munkahely, rengeteg újdonság stb.), nem volt kedvem sütni, ezért alternatív megoldást kerestem. Végül eszembe jutott, hogy a Kifőztük-ben láttam egy kiváló tiramisu receptet, amit amúgy is ki akartam próbálni, úgyhogy gyorsan előkerítettem, a Sparban beszereztem a mascarponét és már álltam is neki az elkészítésnek. Nem vittem túlzásba a melót – volt vagy pár perc, amit rá kellett szánnom az életemből – , már csak ki kellett bírnom egy éjszakát, és utána habzsolhattam is ezt az egyszerű, mégis különleges nasit!
Málnás-mákos tiramisu
– 6 tojás
– 6 ek (nyírfa)cukor
– 2 cs vaníliás cukor
– 3 dl tej
– 1 ek rum
– csipet só
– 20 dkg darált mák
– 30 dkg friss (vagy mirelit) málna
– babapiskóta
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, elzárjuk alatta a gázt, és hozzákeverjük a rumot.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a sóval. A sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a mascarponét és a mákot. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot, végül a málna felét.
Egy nagy tálat kerítünk, az aljára sorakoztatjuk a rumos tejben megforgatott babapiskótákat, mehet rá a krém fele, újabb babapiskóta réteg, majd a krém másik fele következik. A tetejét megszórjuk a málna másik felével. És ennyi, készen is vagyunk, egy éjszaka szundi következik a hűtőben, másnap már pusztíthatjuk is a finomságot.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: