GasztroBaráth

Almás-diós-mazsolás reformszelet

 

Már megint megtréfált a spájzom, ismét elfeledkeztem egy zacskó almáról, amellyel sürgősen kezdenem kellett valamit. Szerencsére mostanában lapoztam végig a Kifőztük-et, amelyben azonnal belezúgtam egy receptbe, amelyben szerepelt ez az összetevő, ráadásul tökéletesen egészséges finomságról van szó, ami nem hátrány azoknak a fránya kilóknak a szempontjából, úgyhogy gyorsan eldőlt, hogy ez lesz a megoldás a problémára. Percek alatt elkészült és nagyon finom lett!
 
 
Almás-diós-mazsolás reformszelet
 
Hozzávalók:
– 3 alma
– 30 dkg darált dió
– 2 ek barna /nyírfa cukor
– 2 tk őrölt fahéj
– 2 tk szódabikarbóna
– 1 citrom reszelt héja
– 10 dkg mazsola
– 4 tojás
– 2 ek méz
– 5 dkg kókuszolaj
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy tálban összekeverjük a diót, a cukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a mazsolát.
A tojásokat egy másik tálban felhabosítjuk, hozzáadunk 1 ek mézet, a levétől jól kifacsart almát, majd hozzáadjuk a diós keveréket is. 
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A kókuszolajat a maradék mézzel felmelegítjük, és egyenletesen elosztjuk a massza tetején. A tepsit betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Miután kihűlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral és viharsebesen behabzsoljuk.
 
 
Jó étvágyat!
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!