GasztroBaráth

Kánikulai méteres kalács

20150614_071320[1]

Hatalmas kedvenc nálam a méteres kalács, azonban eddig minden kísérletem kudarcba fulladt, soha nem sikerült úgy, ahogyan egykoron a mama készítette. Már jó ideje gyűjtögetem a recepteket és a bátorságot, hogy újra megpróbáljam, eredetileg erre a hétvégére irányoztam elő feladatként. De közbejött a meleg, semmi kedvem sem volt bekapcsolni a sütőt, megfőzni a krémeket stb, alternatív megoldást kellett találnom. Rávetettem magam a netre, és hamar rá is bukkantam a keresett receptre. Amikor megláttam, hogy az általam nagyon kedvelt Albert keksz a hozzávaló, már tudtam, hogy a kérdés eldőlt, nekem ő kell! Gyorsan megvan és nagyon finom, kánikula idején tökéletes desszert! Sajnos nem túl kalóriaszegény, de legközelebb majd egészséges hozzávalókból készül, és akkor már tényleg bűntudat nélkül lehet habzsolni a finomságot!

Kánikulai méteres kalács

20150614_071320[1]

Hozzávalók:

– 2 csomag Albert keksz

– 2 cs csokoládés pudingpor

– 1 ek kakaópor

– 7 dl tej

– 1 dl kávé

– 8 ek cukor

– 25 dkg vaj

– egy kupica rum

Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban elkeverjük a pudingport a kakaóporral, a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a kávét, csomómentesre keverjük. Alacsony lángon pár perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. Hozzáadjuk a felkockázott vajat és a rumot.

A lényegi dolgokkal meg is lennék, már csak annyi a dolgunk, hogy tálcát kerítünk, minden kekszdarabra kb. fél ek krémet teszünk, és összeragasztjuk őket. A maradék krémmel megkenjünk a kekszek tetejét. És ennyi, készen vagyunk, mehet a finomság a hűtőbe egy éjszakára, másnap átlósan felszeleteljük, és derekasan pusztítjuk.

20150614_071257[1] Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!