GasztroBaráth

Lecsós-tofus tarhonya

20150613_184428[1]

Nagyon rákaptam újabban a tofura, kiváló alapanyag, nagyon jól lehet kísérletezni vele. Ebben a melegben egyértelmű volt, hogy lecsónál komolyabb ebédről szó sem lehet, és mivel már nagyon a végét járta a hűtőben leledző tofu, elmorfondíroztam azon, hogy vajon bele lehet-e tenni abba is. Gyorsan ráeresztettem a neten egy keresést a témára, és viharsebesen bele is sikerült zúgnom ebbe a receptbe. A tarhonya ragadta meg a fantáziámat elsősorban, magamtól eszembe sem jutott volna a lecsóval összekeverni, de ám legyen, próbáljuk ki! Jól tettem, hogy engedtem a kíváncsiságomnak, isteni finom ebédet sikerült összedobnom nem túl sok melóval. Felvéve a kedvencek közé!

Lecsós – tofus tarhonya

20150613_184428[1]Hozzávalók:

– 30 dkg tofu

– 5 db paprika

– 10 db paradicsom

– 4 db vöröshagyma

– olívaolaj

– 2 tk pirospaprika

– 1 tk majoranna

– 1 tk bazsalikom

– 1 csokor petrezselyem (esetemben 2 ek szárított)

– 10 dkg tarhonya

Elkészítés:

 A tofut kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk és félretesszük.

A hagymát finomra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk.

Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a majorannát, a bazsalikomot és a petrezselymet. Ha a lecsó elkészült, hozzáadjuk a tarhonyát, és addig főzzük, amíg megpuhul (ha szükséges, kevés vizet önthetünk rá). És már csak annyi a dolgunk, hogy hozzákeverjük a tofut. Elzárjuk a gázt, lefedjük és kb. 15 percig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. Ha letelt az idő, nem kíméljük, az utolsó falatig elpusztítjuk a finom ebédet!

20150613_184428[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!