GasztroBaráth

Zöldborsópörkölt gazdagon

20150611_193749[1]

Apukám lelépett az ország másik felébe egy szakmai konferenciára, én pedig itthon maradtam a kutyussal és egy viharsebesen lejáró szavatosságú zacskó sajtos virslivel. Persze el is felezhettem volna őkicsiségével, de ő természetesen amúgy is kapott nasit, én pedig pechemre belelapoztam a Vidék Íze c. újságba, és azonnal beleszerettem egy receptbe, amelyhez pont el tudtam használni az ominózus húsipari terméket. Nem túl bonyolult az elkészítése ennek a finomságnak, tetszés és ízlés szerint bármelyik összetevő elhagyható belőle, én felvettem a kedvencek közé, durván jó lett!

Zöldborsópörkölt gazdagon

20150611_193749[1]

Hozzávalók:

– 50 dkg tészta (részemről fusilli, de kinek mi tetszik)

– 40 dkg zöldborsó (nálam mirelit)

– 40 dkg gomba

– 3 +2 főtt tojás

– 4 pár virsli

– 2,5 dl tejföl

– 1 vöröshagyma

– só, bors,

– 2 tk őrölt pirospaprika

– olaj

– víz

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és  apróra kockázzuk. A tojásokat megfőzzük. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a zöldborsót, kevergetve pároljuk néhány percig. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Összeforgatjuk, 3/4-ig feltöltjük vízzel, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. 

A virsliket felkarikázzuk, hozzáadjuk a pörkölthöz. 5 perc múlva hozzáadjuk a kissé felvert tejfölt, összeforraljuk. Ezután elzárjuk a gázt, hozzákeverünk 3 db,  cikkekre vágott főtt tojást. 

Tálaláskor a tésztára szedjük a pörköltet, rátesszük a nagyobb darabokra vágott maradék főtt tojást. Mennyei ebéd/vacsora!

20150611_193749[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!