GasztroBaráth

Habos málnás csemege

20150607_131742[1]

Francnak van kedve komolyabb sütit összedobni ebben a melegben! De azért valami nasi kell, úgyhogy nagyon megörültem, amikor a Vidék íze c. újságot lapozgatva megpillantottam egy egyszerű, de nagyszerű receptet, amelynek köszönhetően sikerült csökkenteni a mindig aggasztó mennyiségű tojásfehérje mennyiséget a mélyhűtőben. De nem ez volt az legjobb az egészben, hanem a málnaszörp! A Sparban ugyanis ráleltem az Ági van nevű változatra, azonnal elöntött a nosztalgia (teccik emlékezni, ugye a Csókolom, Ági van! mondatra a korabeli reklámból?), már vettem is le a polcról a szörpöt és nem csalódtam, mennyeien finom volt! A desszert gyorsan elkészült, és ugyanolyan viharsebesen el is fogyott, már csak az emléke maradt…

Habos málnás csemege

20150607_131750[1]Hozzávalók:

– 3 tojásfehérje

– 15 dkg cukor

– 30 dkg málna (részemről mirelit) + a tetejére

– babapiskóta

– málnaszörp

–  víz

Elkészítés:

 A tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. A maradék cukorból és 0,75 dl vízből szirupot főzünk, és még forrón, folyamatos keverés közben a habhoz dolgozzuk. Kihűlésig tovább verjük, óvatosan hozzákeverjük a málnát is.

És az érdemi melóval meg is lennénk, már csak össze kell állítanunk a finomságot.  Egy lapos üvegtál aljára kanalazzuk a hab felét. A tetejére piskótát rétegzünk. Mehet rá a kevés vízzel felhígított málnaszörp, majd a hab másik fele. A tetejére málnát halmozunk, és már mehet is a hűtőbe egy éjszakára. Másnap tányérra szedjük és habzsoljuk. 

Bármilyen más gyümölccsel el lehet készíteni, csak arra kell figyelni, hogy a szörp is ugyanolyan ízű legyen!

20150607_131742[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!