GasztroBaráth

Egészséges csavart kakaós kalács

20150607_163857[1]

Úgy ébredtem, hogy nekem most kalács kell és kész! Igen ám, de a saját érdekemben olyan változatot kellett találnom, ami nem árt nagyon a kilóimnak. Szerencsére nemrégiben lapoztam át a Kifőztük c. újságot, amelyben kinéztem magamnak egy receptet, ami tökéletesen megfelelt az elképzeléseimnek.  Sima kakaós kalács, de egészséges változatban, azaz büntetlen élvezet a köbön! Ismét nem csalódtam, nagyon finom lett a végeredmény, felvéve a kedvencek közé.

Csavart kakaós kalács

20150607_163857[1]

Hozzávalók:

– 30 dkg (bio) liszt 

– 5 dkg porcukor

– 2 dl (kókusz) tej

– 1 db tojássárgája

– 5 dkg kókuszolaj (vaj) 

– csipet só

– 1 cs vaníliás cukor

– 2 dkg élesztő

– 2 dkg kakaópor

Elkészítés:

A (kókusz) tejet meglangyosítjuk a mikróban egy külön tálkába teszünk 2 ek-t, a többihez hozzáadunk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olvasztott kókuszolajat (vajat), a cukrokat, a tojássárgáját, végül az élesztős tejet. Ruhaujj felgyűr, tésztát begyúr. Elfelezzük, az egyikbe belegyúrjuk a tejjel elkevert kakaóport.

Lisztezett felületen külön-külön rudat sodrunk a kétféle tésztából, összecsavarjuk, már tesszük is bele egy sütőpapírral borított püspökkenyér formába. Tiszta konyharuhával letakar, 40 percig keleszt.

A megkelt tésztát betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, egy pohár tejjel/kakaóval/kávéval mennyei reggeli/vacsora!

20150607_164143[1]Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!