Beütött kánikula, toljuk a fagyit ezerrel. Isteni finom a hűvös nyalat ebben a melegben, azonban egyrészt nem két fillér, másrészt pedig tele van cukorral, ami köztudottan nem tesz jót az alaknak. Idén elhatároztam, hogy megpróbálkozom néhány kockahasat (mert egyszer valamikor úgyis lesz!) elősegítő változattal is. A neten nézelődve akadt meg a szemem egy olyan recepten, amelyben egyáltalán semmilyen édesítőszer sincs, csak gyümölcs. Ha nem lennének jó tapasztalataim a vegán konyhával, biztosan nem vágtam volna bele a kísérletbe, de szerencsére megtettem, az eredmény pedig egyszerűen mennyei lett! Büntetlen élvezet a hőségben, kell ennél több?
Vegán eper és mangó fagyi
– 2 db banán
– 25 dkg eper
– 2 db mangó
Elkészítés:
Első lépésként kerítsünk két zacskót, amelyben fagyasztani fogjuk a gyümölcsöket (Spar-os uzsonnás zacskó volt részemről). A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk, és testvériesen elosztjuk kétfelé a zacsikba.
Az epret lecsumázzuk, megmossuk, majd aprítás nélkül beletuszkoljuk a banán mellé. Eperrészleg letudva, zacskó lezár. A mangót meghámozzuk, és beletesszük a másik zacskóba a változatosság kedvéért ismét a banán mellé. Zacskókat megfog, mélyhűtőben elhelyez, 4 óráig ott tart.
A félig megfagyott gyümölcsöket külön-külön egy tálba tesszük, botmixert ragadunk, nem sajnáljuk, lepürésítjük (a mangót célszerű feldarabolni előtte, ha a fagyási fok indokolja, vagyis nem viszi a mixer).
És már csak annyi a dolgunk, hogy az eper és mangófagyit külön-külön egy dobozba öntjük, majd egy éjszakára beküldjük a mélyhűtőbe. Másnap kicsit megolvasztjuk, gombócoljuk (nekem sajnos nem sikerült maradéktalanul, mert persze pont most ment tönkre a fagyis kanalam, hétvégén vehetek újat), és irigyeljük magunkat, hogy milyen finomat nassolunk tökéletesen büntetlenül!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: