GasztroBaráth

Zöldborsós újkrumpli

20150606_114104[1]

Ki a halálnak van kedve ilyen melegben főzni? Szerencsére enni sem nagyon, de ezért egy idő után a pici poci  megköveteli magának, ami jár neki, úgyhogy csak össze kellett ütnöm valami ehetőt. Nem vittem túlzásba, néhány perc melóval mennyei ebédet rittyentettem, amelyhez az ötletet Zsófitól merítettem. Ezúttal sem csalódtam benne, annyira jól sikerült a finomság, hogy egyedül bepusziltam az egészet (na jó, két részletben, de akkor is)!

 

Zöldborsós újkrumpli

20150606_114104[1]

Hozzávalók:

– 50 dkg (új) krumpli

– 40 dkg zöldborsó (részemről mirelit)

– 1 csokor petrezselyem

– 1 marék szezámmag (elhagyható)

– 1 csokor retek

– 5 dkg vaj

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A retket cikkekre vágjuk.

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amikor már habzik, hozzáadjuk a krumplit és a retket. Sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, amíg megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a borsót és az apróra vágott petrezselymet. Néhány percig együtt főzzük, majd elzárjuk a gázt. langyosra hűtjük, megszórjuk szezámmaggal, és már habzsolhatjuk is a finom ebédet. Morzsa sem marad belőle, az biztos, nagyon durván jó kaja!

20150606_114104[1]Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!