Az úgy volt, hogy az egyik új kollégám (mondtam már, hogy milyen aranyos emberek közé kerültem?) az ebédszünetben beszélgetés közben egy otthon készült pizzát falatozott, amelynek isteni illata volt. Naná, hogy nekem is azonnal sütnöm kellett egyet! Az én kedvencem a hawaii változat, annak is az ínyenc változata (recept itt). Viszont életmódváltás van, vagy mi a szösz, úgyhogy sürgősen kellett egy alakbarát(h) tésztarecept. Nem tartok még ott, hogy fejből megoldjak egy ilyen problémát, így rávetettem magam a netre, és némi töprengés után kikötöttem e mellett . Már nagyon rajtam volt a pizzaéhség, úgyhogy nem hezitáltam sokat, már álltam is neki a tészta elkészítésének. Késő este készült el a finomság, természetesen nem vártam reggelig, gyorsan ellenőriztem a minőséget, így nem tudok teljes tepsis változatot mutatni belőle. Nos, a tészta sütését még egy kicsit gyakorolni kell (kicsit nem sült át teljesen, egyetlen mentségem, hogy még csak mostanában kezdtem el kísérletezni a teljes kiőrlésű liszttel), de ettől még olyan “ehetetlen” lett a végeredmény, hogy már egy morzsa sincs belőle.
Alakbarát(h) hawaii pizza
Tésztához:
– 3 dkg élesztő
– 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
– 3 dl víz
– 2 ek olívaolaj
– egy csipet só
– 1 tk cukor
Pizzakrémhez:
– 1 tojás
– só, bors
– 1 tk oregánó
– 1 kis konzerv sűrített paradicsom (részemről bio)
– 1 tk cukor
Feltéthez:
– 1 konzerv ananász
– 20 dkg gépsonka
– 1 konzerv csemegekukorica
– 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A vizet meglangyosítjuk a mikróban, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, felfuttatjuk.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, végül az élesztős vizet. Ruhaujj felgyűr, tésztát bedagaszt, tiszta konyharuhával letakar, egy órát keleszt.
A megkelt tésztát lisztezett felületen nagy tepsi méretűre nyújtjuk, a sütőpapírral borított tepsire ügyeskedjük.
Nekiesünk a rendkívül bonyolult pizzakrémnek: egy kisebb tálban minden hozzávalót összekeverünk, és egyenletesen megkenjük vele a sorsát a tepsiben váró tésztát. Gépsonkát terítünk reája, megszórjuk a kukoricával, az ananásszal, végül elosztjuk rajta a reszelt sajtot. És ennyi, készen vagyunk, már tolhatjuk is be a pizzát a 180 fokra előmelegített tepsibe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Megpróbáljuk megvárni, hogy langyosra hűljön a finomság (mission impossible, sajnos tutira megégetjük a pici szánkat, de ez a kit érdekel kategóriába tartozik jelen esetben), szeleteljük, és már habzsolhatjuk is. Vigyázat, azonnali függőséget okoz!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: