Van az úgy, hogy elsőre nem sikerül úgy az ebéd, ahogyan az ember lánya gondolja, ilyenkor jön az újratervezés. Most is így jártam, egy spenótos tarhonya volt a kitűzött cél, azonban nem ízlett a végeredmény, viszont a tarhonyát nem akartam kiborítani, és nem mellesleg már megpirítottam 30 dkg tofut is, úgyhogy sürgősen ki kellett találnom, hogyan fogok ebből az alapanyagból fincsi ebédet rittyenteni. Ötletért belenéztem a mélyhűtőbe, megláttam egy szinte teljes zacskó mirelit zöldborsót, amit miért is ne keverhettem volna össze a tarhonyával és púpozhattam volna meg a tofuval? Azért a biztonság kedvéért körülnéztem a neten receptügyben, hamar rá is leltem a megfelelőre a Nosaltyn. Nem tétováztam sokáig, már álltam is neki az ételmentésnek, és láss csodát, nemsokára már habzsolhattam is a mennyeien finom ebédet!
Zöldborsós tarhonya
Hozzávalók:
– 20 dkg tarhonya
– 1 vöröshagyma
– olaj
– 1 l zöldségalaplé (részemről víz+2 db leveskocka)
– 45 dkg zöldborsó
– só, bors
– sütőtál kikenéséhez vaj
– 30 dkg tofu (elhagyható)
Elkészítés:
A tarhonyát olajon megpirítjuk.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük.
A leveskockára ráöntjük a vizet és felforraljuk.
A tarhonyához keverjük a hagymát és a borsót. Előkapunk egy jénai tálat (vagy tepsit, kinek mi tetszik), kivajazzuk, beleöntjük a tarhonyás keveréket, felöntjük a vízzel. Betoljuk a 180 fokra előmelegített tepsibe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A tofut apróra kockázzuk, kevés olajon megpirítjuk.
A zöldborsós tarhonyát langyosra hűtjük, tányérra szedjük, megszórjuk a pirított tofuval és boldog mosollyal arcunkon elpusztítjuk az utolsó morzsáig. Egyszerű, mégis különleges ebéd, nagyon könnyen rá lehet kattanni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: