Ha az ember lányán erőt vesz a csokoholizmusa, de nem akar túl sok időt tölteni a konyhában az életmentő finomság elkészítésével, örök jolly joker a csokimousse. Merthogy egyszerű, gyorsan megvan és a végtelenségig variálható. Ezúttal nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy milyen ízvilágot válasszak, már nagyon régen kinéztem magamnak egy receptet a Nők Lapja Konyha Desszert c. újságból. A narancslikőr nagyon feldobja a teljesen hétköznapi mousse-t, vigyázat, gyorsan fogy!
Csokoládémousse narancslikőrrel
Hozzávalók:
– 25 dkg étcsoki
– 2 tojás
– 1 ek porcukor
– 1,5 dl habtejszín
– 5-6 ek narancslikr
– tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
A gőz fölé másik lábost helyezünk, ebbe tesszük a tojássárgájákat, és a porcukrot. Habverővel pár percig verjük, amíg habos lesz, majd levesszük a tűzről, és robotgéppel további néhány percig verjük. Hozzákeverjük az olvasztott csokit.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tejszínt szintén habbá verjük. A kétféle habot óvatosan hozzáforgatjuk a csokis masszához, végül belekeverjük a narancslikőrt.
És ennyi volt, már csak poharakba kell osztani a krémet, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap jól megpúpozzuk tejszínhabbal és már hazsolhatjuk is a finomságot!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: