GasztroBaráth

Olasz nutellás torta

Lánykori nevén gianduja torta. Totálisan rákattantam a Street Kitchen című főzős tévéműsorra, amelyben sorjáznak a jobbnál jobb receptek, amelyek nem mindig szuper egészségesek,  ellenben rendkívül finomak! Amikor végignéztem videón, ahogyan Dóra megsüti a tortát, azonnal tudtam, hogy jelentősen meg fog csappanni az itthoni Nutella készlet, Mert persze el lehet készíteni házilag is a mogyorókrémet (a műsor netes oldaláról kiderül, hogyan), de miért töltsem az időmet ezzel, ha egyszerűen csak le kell emelnem a polcról a kész boltit? Nem olyan egészséges, és? Egy nutellás torta mindenképpen kalóriabomba, akkor már nem mindegy? Na szóval. a torta villámsebesen elkészült, és még gyorsabban elfogyott. Mennyeien finom!

Olasz nutellás torta

Hozzávalók:
– 20+5 dkg darált  mogyoró
– 20 dkg vaj + a torta kikenéséhez
– 20 dkg étcsoki
– 6 tojás
– 20 dkg barnacukor
– csipet só
– 3 ek kávé
– nutella
Elkészítés:

A csokit és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a 20 dkg darált mogyorót és az olvasztott csokit, a kávét, végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, megszórjuk a maradék darált mogyoróval, beleöntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Kihűtjük, kettévágjuk, a tortalapok közé és tetejére derekas mennyiségű nutellát halmozunk, és jól megszórjuk a tetejét durvára vágott mogyoróval. Szeleteljük, habzsoljuk. Istenien finom!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!