GasztroBaráth

Sütőben sült túrógombóc édes tejföllel

Kellett nekem elkezdni Nők Lapját olvasni, mielőtt nekiálltam volna sütni! Egészen addig úgy volt, hogy túrós rétes készül, amíg meg nem láttam az újságban a fotót a sütőben sült túrógombócról, és egyetlen perc alatt újraterveztem a nasi kérdést. Mert szeretem én a túrógombócot, meg a család is, csak az a baj, hogy túl macerás, és mindig szétesik, miközben főzöm. Itt viszont semmi különös dolgunk nincs, tésztát összekever, pihentet, tálba tesz, tejfölös keverékkel meglocsol, és már irány is a  sütő, ennyi! Hát csoda, ha azonnal ki akartam próbálni? Tényleg csak pár percet kell vele melózni, a végeredmény pedig nagyon finom!
Sütőben sült túrógombóc édes tejföllel
Hozzávalók:
– 50 dkg túró
– 12 dkg búzadara
– 1 citrom reszelt héja
– csipet só
– 4 tojás
– 3,5 dl tejföl
– 8 dkg porcukor
Elkészítés:
Egy nagy tálba tesszük a túrót, áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a citromhéjat, csipet sóval és két tojássárgájával (a fehérjét felhasználásig hűtőbe tesszük). Tiszta konyharuhával letakar, egy órát pihentet. 
A 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a pihentetett túrós elegyhez. Egy kör alakú jénait kivajazunk. A tésztából gombócokat formázunk, és belesorakoztatjuk őket a tálba. Egy kisebb edényben összekeverjük a tejfölt a porcukorral és a maradék két egész tojással, ráöntjük a tálban várakozó gombócokra, és már toljuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Ugyanolyan finom, mint a hagyományos változat, viszont sokkal kevesebb munkával érjük el ugyanazt az eredményt. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!