GasztroBaráth

Micimackó répatortája

Imádom a meséket, a Micimackó pedig hatalmas kedvencem. Már több  helyen olvastam róla, hogy Budapesten megnyitotta kapuit egy nagyon érdekes könyves étterem, nevezetesen KönyvBár&Restaurant. Itt egyrészt jó könyveket lehet olvasni, másrészt pedig olyan ételeket lehet megkóstolni, amelyeket könyvek szereplői ihlettek. A Vidék íze című újságban bemutattak néhány receptet a repertoárból, és én természetesen azonnal beleszerettem a Micimackó nevével fémjelzett répatortába. Mivel minden hozzávaló adott volt itthon, nem sokat teketóriáztam, már álltam is neki a sütésnek. Egyszerű, gyors, és mennyeien finom desszert lett a végeredmény!

Micimackó répatortája

Hozzávalók:
– 20 dkg sárgarépa
– 20 dkg alma
– 10 dkg dió
– 17 dkg liszt
– fél cs sütőpor
– 2 tojás
– 1 dl olaj
– 1 dl tejszín
– 2 cs vaníliás cukor
– 12 dkg cukor
– 2 tk őrölt fahéj
– méz a tetejére
Elkészítés:

Tényleg nem bonyolult a torta elkészítése. Egy nagyobb tálba reszeljük a répát és az almát, hozzáadjuk a durvára vágott diót, az olajat, a tojást és a tejszínt. 
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sütőport, a fahéjat és a cukrokat, és óvatosan összeforgatjuk a reszelt répás keverékkel. 
Kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, meglocsoljuk mézzel és már habzsolhatjuk is a finomságot!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!