GasztroBaráth

Szilvás-diós pite fahéjas habbal

Soha véget nem érő harcot vívok a mélyhűtőben tanyázó lefagyasztott tojásfehérjékkel. Én nem értem hogyan, de akárhányszor felhasználok belőle valamennyit, kétszer annyi lesz helyette. Mivel ismét tarthatatlanná vált a helyzet (nem tudtam becsukni a hűtőajtót), ezért törhettem a buksimat, hogy mi legyen velük. Szerencsére eszembe jutott, hogy a Vidék íze című újságban láttam egy olyan sütit, amelynek fahéjas habjához tojásfehérje kell. Nem voltam rest, hamarost előkerítettem a receptet, és mivel nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető nasiról van szó, nemsokára már habzsolhattam is a finomságot. Mennyei!
Szilvás-diós pite fahéjas habbal
Hozzávalók:
Tésztához:
– 2 dl tej
– 2 tojás
– 1 dl olaj
– 20 dkg darált dió
– 20 dkg liszt
– 20 dkg cukor
– 1 cs vaníliás cukor
– 1 csipet só
Tésztára:
– 1 kis üveg szilvalekvár
Tetejére:
– 5 tojásfehérje
– 15 dkg porcukor
– 2 tk fahéj
Elkészítés:
Egy tálban robotgéppel elkeverjük a tojásokat az olajjal és a tejjel.
Egy másik tálban (csak hogy legyen mit mosogatnia a mosogatógépnek) összekeverjük a lisztet, a diót, a cukrokat és a sót, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos keverékhez.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 percig sütjük, amíg teljesen megszilárdul.
Közben a tojásfehérjéből, a porcukorból és a fahéjból kemény habot verünk (pontosabban nem mi, hanem a robotgép, mert ugye azért vettük, hogy ne mi szenvedjünk ezzel a nem túl lélekemelő konyhai tevékenységgel).
A tésztát kivesszük a sütőből, egyenletesen elsimítjuk rajta a szilvalekvárt, ráhalmozzuk a fahéjas habot, és visszatoljuk kb. 10 percre a sütőbe, amíg a hab megsül a tetején. Kihűtjük, szeleteljük, és addig habzsoljuk, amíg van, mert azonnali függőséget okoz. Durván jó házi süti!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!