GasztroBaráth

Csokoládés-banános sütemény

Sikeresen elfeledkeztem egy fürt banánról a hűtőben, már nagyon az utolsó pillanatban leltem rá a szerencsétlenekre, ezért villámsebesen ki kellett találnom, hogy milyen sütibe csempésszem bele őket. Mivel kivételesen  nem volt sok kedvem kreatívkodni, ezért azonnal a brownie műfaja merült fel a helyzet megoldásaként. Erről pedig eszembe jutott, hogy a Vidék íze című újságban láttam egy nagyon egyszerű banános változatot. Gyorsan előkerítettem a receptet, és már kezdődhetett is a sütés. Néhány perc időráfordítással mennyeien finom desszert született, nem is volt hosszú életű szegény…
Banános-csokoládés sütemény
Hozzávalók:
– 20 dkg  puha vaj
– 10 dkg cukor
– fél csomag sütőpor
– 4 ek kakaópor
– 25 dkg liszt
– 4 tojás
– 10 dkg étcsoki
– 4 banán
– porcukor a tetejére
Elkészítés:
Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Villával vagy krumplinyomóval összetörjük a  banánokat, és belekeverjük a vajas elegybe.
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Az étcsokit durvára vágjuk, és azt is hozzáadjuk. 
A vajas elegybe keverjük a lisztes keveréket, majd a tésztát egy sütőpapírral borított közepes tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, szeleteljük, és már habzsolhatjuk is a finom süteményt!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!