GasztroBaráth

Aszalt szilvás, baileyses kuglóf

Ez a kuglóf még a karácsonyi ünnepek előtt készül, amikor rám is nagyobb hatást tettek a különlegesebb receptek. Ezért, amikor megláttam ezt a receptet Gesztenyénél, azonnal beleszerettem, és ezzel a reggeli kérdése eldőlt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy házi Bailey’s-ből készült a finomság, amelyet még tavasszal készítettem, de mivel csak sütikhez használom, nem nagyon fogy, ezért még volt belőle egy szép adag a hűtőben. Aszalt szilvát kicsit nehéz volt keríteni a Sparból, mert akkor már elindult a karácsonyi vásárlási roham, de még éppen sikerült az utolsó zacskót elcsípni belőle, így semmi sem állt a kuglóf elkészítésének útjában. Gyorsan elkészül, mennyei az íze, felvéve a kedvencek közé!
Aszalt szilvás, baileyses kuglóf
Hozzávalók:
– 5 db tojás
– 15 dkg (barna) cukor
– 15 dkg vaj
– 25 dkg liszt
– 5 dkg darált mandula
– 1 tk vanília kivonat
– 10 dkg aszalt szilva
– 1,5 dl Bailey’s likőr
– 3 dkg étcsoki
– 1/2 cs sütőpor
– porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a megolvasztott vajjal. Egy külön tálban elkeverjük a lisztet a darált mandulával és a sütőporral, hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk, a csokit szintén és a Bailey’s-szel együtt hozzákeverjük a masszához. 
És ennyi,készen vagyunk, a többi már a sütő dolga. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készül el (tűpróba!). Tálra fordítjuk, kihűtjük, a tetejét megszórjuk porcukorral, szeleteljük és már habzsolhatjuk is.
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!