GasztroBaráth

Sütőtökös brownie

Már megint dugig megtelt a mélyhűtő, ki kellett vennem egy adag lefagyasztott sütőtökpürét, hogy be tudjam csukni. Ezzel nagy hirtelen el is dőlt, hogy a hétvégi nasi sütőtökös lesz. Már csak azt kellett kitalálnom, milyen formát öltsön a finomság. Némi tanácstalanság után elkezdtem rendeltetésszerűen használni a netet (=google keresőbe beüti a sütőtökös sütemény szóösszetételt, és már csak annyi a dolga, hogy nézelődjön a nózija előtt sorjázó receptek között), és hamar megakadt a szemem a sütőtökös brownie-n. Azonnal beleszerettem a nasiságba, alig vártam, hogy elkészítsem. Percek alatt készen van a tészta, a többit elvégzi helyettünk a sütő, nekünk már csak a habzsolás marad!
Sütőtökös brownie
Hozzávalók:
– 15 dkg vaj
– 20 dkg fehér csoki
– 3 db tojás
– 1 cs vaníliás cukor
– 24 dkg (barna) cukor
– 12 dkg finomliszt
– 15 dkg sütőtökpüre
Elkészítés:
Egy kisebb tálba tesszük a vajat és a fehér csokit, gőz fölött megolvasztjuk, kihűtjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a csokis masszát, majd a lisztet és sütőtökpürét. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a roppant bonyolultan összeállított tésztát és már toljuk is befelé a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Ha kihűlt, szeleteljük, jól megszórjuk porcukorral és már ájulhatunk is elfelé a mennyei ízektől!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!