GasztroBaráth

Sütötökös kalács

Kitört rajtam a sütőtök – mánia, ezért amikor kiderült, hogy kell a hely a mélyhűtőben, azonnal a lefagyasztott pürét áldoztam fel az éhség és a gasztrománia oltárán. Már csak azt kellett gyorsított ütemben kifundálnom, hogy mihez is kezdjek a felolvasztott alapanyaggal. Mivel a süti és az ebéd már készen volt, kézenfekvő volt, hogy valami reggelinek valót készítsek belőle. Erről eszembe jutott, hogy láttam egy nagyon jó kis kenyérreceptet Culin’Art-nál, gyorsan megkerestem, megnyugodtam, hogy minden hozzávaló van itthon hozzá, és már álltam is neki a sütésnek. Gyorsan készen van, kiadós és nagyon finom reggeli született, érdemes kipróbálni!
Sütőtökös kenyér

Hozzávalók:
(1 pohár = 2,5 dl)
2 tojás
– 1 pohár (barna) cukor
– 2 tk vanília aroma
– 2 pohár (teljes kiőrlésű) liszt
– 3/4 pohár olaj
1 tk sütőpor
– 1 tk fahéj
– 1 tk só
– 2 pohár sütőtökpüre
– 1/2 pohár mazsola
– 1 pohár durvára vágott dió
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt, kizsírozunk egy őzgerincformát. A diót vágjuk durvára.
Egy kisebb tálban összekeverjük a a lisztet, a sütőport, a fahéjat, és a sót. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd két részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket. Mehet hozzá a dió, a mazsola, a sütőtökpüre, és ennyi, volt, már csak annyi a dolgunk, hogy a tésztát belesimítsuk a formába, betoljuk a sütőbe, ahol kb. 1 óra alatt készre sütjük. 
Ha kihűlt, szeleteljük, egy pohár tejjel/kakaóval mennyei reggeli/vacsora!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!