GasztroBaráth

Mogyorós-almás szelet

Lennék nálam családtag. Amikor atyám nem volt hajlandó megenni az isteni finom almás-diós kockát csak azért mert nem csokis (hát igen, én genetikai alapon vagyok csokoholista), ahelyett, hogy a fejére borítottam volna a tepsit, inkább gyorsított ütemben kerestem egy gyorsan elkészíthető csokis-almás sütit (azért almásat, mert irgalmatlan mennyiségű almával állított haza atyám, hogy kezdjek már vele valamit). Piszkénél hamar meg is találtam, amit kerestem, nem hezitáltam sokat, már kapcsoltam is be a sütőt, gyorsan el is készült a finomság, amelyről sajnos nem tudok tepsis képet mutatni, mert mire hazaértem tornáról, már kezdett elpárologni belőle a süti:-)
Mogyorós-almás szelet
Hozzávalók.
– 50 dkg alma
– 0,5 dl tej
– 2 ek konyak
– 2 tojás, felverve
– 0,5 dl olaj
– 8 dkg cukor
– 1 púpos ek kakaópor
– 15 dkg darált mogyoró
– 10 dkg étcsoki
– csipet só
– 1 tk vaníliakivonat
Tetejére:
– 3 dl tejszín
– 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivájjuk, és a vágott felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített tepsibe toljuk és kb. 20 perc alatt megsütjük. Héjastól egy nagyobb tálba tesszük, és nekiesünk a botmixerrel. 
Egy kisebb tálban összekeverjük a cukrot a kakaóporral. A csokit mikróban óvatosan kevergetve megolvasztjuk.
A pürésített almához adjuk a tejet, a konyakot, a felvert tojásokat, az olajat, a cukros kakaóport, a darált mogyorót, az olvasztott  csokit, a csipet sót és a vaníliakivonatot. 
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.
A mázhoz a tejszínt felmelegítjük egy kisebb lábosban, levesszük a gázról, hozzákeverjük a csokit, és addig keverjük, amíg el nem olvad benne. A süti tetejére simítjuk a csokis bevonatot, néhány órára betesszük a hűtőbe, aztán szeleteljük és habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!