GasztroBaráth

Kivis spagetti

Ezen a tavasziasan meleg őszi hétvégén csak valami könnyű ebédben tudtam gondolkodni, a csülköt pékné módra meghagyom a mínusz 20 fokos napokra. Mivel nagyon egészség (és kiló) tudatos vagyok újabban, valamilyen gyümölcsös finomságot szerettem volna. Mivel véletlenek nincsenek, amikor végiglapoztam a TV paprika magazin legfrissebb számát, azonnal szembetaláltam magam a kivis spagetti képével. A vasárnapi ebéd kérdése ezzel eldőlt, sprinteltem a zöldségeshez, ahol nagyon szép kiviket kaptam, így már semmi akadálya sem volt annak, hogy néhány perc alatt isteni finom étket dobjak össze!
Kivis spagetti



Hozzávalók:
50 dkg spagetti (részemről tönköly)
– 6 kivi
– 2,5 dl natúr joghurt
– 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
– 1 citrom reszelt héja
– só, bors
Elkészítés:
A spagettit enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzzük. A kiviket meghámozzuk, 3 darabot apróra vágunk, a maradékot összetörjük.
Egy nagyobb serpenyőbe öntjük a joghurtot, lassú tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, az összevágott kivit, belereszeljük a citrom héját, sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk az összetört kivit is. 
A kivis szószba keverjük a leszűrt tésztát, és már tálalhatunk is. Elsőre furcsa az íze, de hamar hozzá lehet szokni, egyszerű, de nagyszerű és mégis különleges ebéd lesz belőle!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!