Úgy volt, hogy egy vega barátom jön hozzám hétvégén, ezért elkezdtem nézelődni húsmentes étkek ügyében. Végül sajnos úgy alakult, hogy csak saját magamnak kellett kitalálnom valamit vacsorára, de annyira megtetszett a Stahl konyhája aktuális számában talált recept, hogy ettől függetlenül elkészítettem ezt a finomságot, amelynek az a különlegessége, hogy a méltatlanul hanyagolt tarhonyát dobja fel, fantasztikus, hogy néhány hétköznapi hozzávalótól teljesen más ízvilágot kapunk, mint a megszokott, pontosan olyan volt, mintha egy tejszínes – gombás rizottót ettem volna, biztosan fogok még kísérletezni a tarhonyával, mert van benne potenciál!
Krémes gombás tarhonya
Hozzávalók:
– 50 dkg gomba
– 5 dkg vaj
– só, bors
– 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
– 1 tk morzsolt kakukkfű
– 2 dl főzőtejszín
– 25 dkg tarhonya (részemről bio)
– 20 dkg natúr krémsajt
– aprított/szárított petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben megdinszteljük a vajon. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával és a morzsolt kakukkfűvel. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a száraz tarhonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Alacsony lángon puhára főzzük a tarhonyát, folyamatosan kevergetve, ha szükséges, pótolva a vizet.
Amikor a tészta megpuhult és elfőtte a levét, belekeverjük a krémsajtot, és elzárjuk alatta a lángot.
Tányérra szedjük a krémes tarhonyát, megszórjuk petrezselyemmel és már fogyaszthatjuk is. Elsőre kicsit furcsa, szokni kell az ízélményt, de nagyon finom!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: