A magammal történt megbeszélés alapján nekiálltam kísérletezni, hogy milyen körettel tudom kiváltani az általam rajongásig imádott, ámde hiperhízlaló krumplipürét. Gizinél láttam meg ezt a változatot, és azonnal megtetszett az ölet. Mivel gyönyörű sütőtökök kellették magukat a zöldségesnél, ezért nem volt kérdés, hogy a vasárnapi ebéd kérdése eldőlt. Pár perc munkával egy isteni finom főételt sikerült abszolválnom, felkerült a családi kedvencek listájára!
Csirkecomb zöldségkörettel
Hozzávalók:
– 4 db csirkecomb
– 50 dkg krumpli
– 50 dkg sütőtök
– 5-6 gerezd fokhagyma
– 10 dkg vaj
– 2 db babérlevél
– 1 tk szárított kakukkfű
– 1,5 dl fehérbor
– só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.
A sütőtököt és a krumplit megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
Egy tepsibe tesszük a combokat, belehalmozzuk a felkockázott zöldségeket. Beleszórjuk a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), megszórjuk kakukkfűvel, beletesszük a babérlevelet, és felöntjük a borral.
A vajat felolvasztjuk, lekenjük velük a csirkecombokat,a maradékot pedig rácsorgatjuk a zöldségekre.
És ennyi volt az összes dolgunk az ebéddel, lefedjük fóliával, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percre, majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük a combokat.
Nincs más hátra, mint a habzsolás: veszünk egy csirkecombot, és a vele sült zöldségekkel fogyasztjuk. Mennyei ebéd lesz belőle!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: