GasztroBaráth

Toszkánai csokitorta

Teljesen mást terveztem sütni hétvégén, de abban a percben, amikor megláttam Konyhalálnál ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy nekem ezt most és azonnal el kell készítenem! Mivel elég csúnya influenzával küszködöm, ezért külön örültem annak, hogy pár perc alatt elkészíthető a finomság, a többit a sütő elvégzi helyettünk. Egyszerű, gyors és mennyei desszert!
Toszkánai csokitorta


Hozzávalók:
– 20 dkg étcsoki
– 20 dkg vaj
– 10 dkg liszt
– 30 dkg cukor
– 6 tojás
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát.
A csokit a vajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk.
A cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a langyosra hűtött olvasztott csokit.
És ennyi volt, már csak bele kell öntenünk a tésztát a sütőformába, betolni a sütőbe és kb. 40 perc alatt készre sütni (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, jól megpakoljuk tejszínhabbal és már habzsolhatjuk is a finomságot!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!