GasztroBaráth

Krumplikása pirított gombával

 

Itt álltam egy kiló krumplival és a nagy meleggel, amelynek köszönhetően eszemben sem volt hosszú órákat tölteni a konyhában, valami könnyen elkészíthető ebédötletet kerestem. Amit meg is találtam az Őrülten jó ételek oldalon, azonnal beleszerettem az általam eddig nem ismert krumplikása receptjébe, ezzel a vasárnapi ebéd kérdése el is dőlt. Gyorsan készen van és isteni finom!
 
Krumplikása pirított hagymával
20140727_1809431

Hozzávalók:
– 1 kg burgonya
– 1 hagyma
– 1 tk ecet
– zsír
– só, bors
– 40 dkg gomba
– morzsolt majoránna
Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük (az eredeti receptben volt babérlevél is, én ezt nemes egyszerűséggel elfelejtettem beletenni, de így is nagyon finom lett a végeredmény). Leszűrjük, de a főzőlevet megtartjuk. Burgonyatörővel összetörjük,  hozzáadjuk az ecetet, borsozzuk, majd fokozatosan hozzáadagolva a főzővizet kása állagúra keverjük. 
A hagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pirítjuk és a kásához adjuk.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
Egy adag kását tányérra szedünk, megpúpozzuk a gombával, és boldog mosollyal arcunkon elfalatozzuk.
 
20140727_1809431

 Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!