GasztroBaráth

Jegeskávé

Ilyen melegben még az éltető kávé sem esik jól. Szerencsére itt van nekünk a jeges változt, ami nagy kedvencem, de még nem próbálkoztam az elkészítésével, gondolván, hogy túl bonyolult lenne a kivitelezés. Aztán a napokban láttam egy zseniális receptet A két cica konyhájában, amit azonnali hatállyal ki kellett próbálnom. Igazából a kávés jégkocka ragadta meg először a fantáziámat, és nem csalódtam, isteni finomság lett a végeredmény, percek alatt elkészíthető, tökéletes frissítő a forróságban!
 
20140726_1812351

Hozzávalók:
Kávés jégkockához:
– 1,5 dl kávé
– 1,5 dl víz
Jegeskávéhoz:
– 2 banán
2 dl kávé
– 10 db kávé jégkocka
– 6 dl tej
– 2 tk mogyoróvaj
– 2 tk méz
Elkészítés:

Este elkészítjük a kávés jégkockát. A kávét és a vizet összekeverjük, jégkocka tartó zacskóba vagy dobozba tesszük, egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.
Másnap reggel magunkhoz veszünk egy turmixgépet, a jegeskávé minden hozzávalóját beletesszük, nemes egyszerűséggel megnyomjuk a gombot, megvárjuk, míg összekeverednek az alkotóelemek, pohárba öntjük, beleteszünk néhány kávés jégkockát, és jóízűen elfogyasztjuk a frissítő italt.
20140726_1812351

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!