Kevés időm volt sütni, ezért valami gyorsan elkészíthető finomságot kerestem. Némi töprengés után úgy döntöttem, hogy vaníliás desszerthez van kedvem. Erről eszembe jutott, hogy valahol láttam egy, a kívánalmaknak megfelelő receptet. Szétvágtam a konyhát, végignéztem egy rakás papírt, de nem találtam, amit kerestem. Már kezdtem nagyon ideges lenni, amikor a kezembe került a Stahl magazin tavaszi száma, amelyben azonnal megtaláltam a keresett receptet. Nem haboztam, gyorsan nekiálltam, hamar megvan, és nagyon finom!
Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)
– 10 tojás
– 1 bögre cukor
– 1 tk vaníliakivonat (vagy egy vaníliarúd kikapargatott magjai)
– 1/4 tk só
– 1 bögre finomliszt
– 1/2 bögre puha vaj
– 4 bögre tej
Elkészítés:
Sütőpapírral kibélelünk egy 30×25 cm-es tepsit.
Egy tálban a tojásokat, a cukrot, a vaníliakivonatot és a sót robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Ezután felváltva beledolgozzuk a lisztet és a vajat, majd lassan, több részletben a tejet. Egy híg izét kapunk, nem kell megijedni, ez a jó állag!
A tésztát beleöntjük a tepsibe. Hideg sütőben kezdjük el sütni, ahogy betettük, 200 fokra állítjuk a sütőt, 30 percig így sütjük, majd levesszük a gázt 150 fokra és még kb. 40 percig sütjük.
Ha készen van, kihűtjük, majd folpackkal lefedjük, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük, kockára vágjuk, és habzsoljuk, amíg tart.
Jó étvágyat!
–
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: