GasztroBaráth

Torta del cielo

Ronda, de finom. Nem lett szépségdíjas ez a torta, ámde a belbecs bőségesen kárpótol a külcsín hiányosságaiért. Egy gyors csokis valamit kerestem desszertnek, ezért természetesen a Stahl magazin csokoládés különszámához fordultam ötletért, és gyorsan rá is leltem erre az egyszerű, mégis különleges mexikói tortára. Hamar elkészül, és még hamarabb elfogy.

Torta del cielo

Hozzávalók:
Tésztához:
– 17,5 dkg mogyoró
– 5 dkg kakaópor
– 1/2 tk sütőpor
– 1/2 tk szódabikarbóna
– 1/4 tk só
– 22 dkg puha vaj
– 22 dkg porcukor
– 3 tojás
Mázhoz:
– 10 dkg tejcsoki
– 10 dkg nutella:
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A mogyorót 2 dkg cukorral együtt megdaráljuk. Egy tortaformát kivajazunk, majd meghintjük darált mogyoróval, a maradékot félretesszük.
Egy kisebb lábosban összekeverjük a kakaót, sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy nagy tálban kihabosítjuk a cukrot és a puha vajat, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a darált mogyorót, majd a kakaós keveréket is.
A tortaformába öntjük a tésztát, és kb. 40 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Kihűtjük.
A mázhoz a csokoládét és a nutellát gőz fölött megolvasztjuk. Ezután hűtőben kenhető állagúra dermesztjük (kb. 1 óra), majd a torta tetejére simítjuk, és már készen is vagyunk, indulhat a habzsolás!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!