GasztroBaráth

Citromos-mazsolás kuglóf

Őrült nagy Kifőztük-fan vagyok! Imádom ezt az online újságot, amint megjelenik a friss szám, azonnal sprintelek az oldalra, és kíváncsian nézem végig a finomabbnál finomabb recepteket. Olyan még nem fordult elő, hogy ne szeressek bele azonnal valamelyikbe, nyomtat, és az első adandó alkalommal megsüti. Ezt a szépséget hamar lestoppoltam magamnak, és amikor megláttam, hogy néhány citrom árválkodik a hűtőben, úgy döntöttem, ütött a kipróbálás órája. Nagyon gyorsan készen van, nincs benne semmi különleges összetevő, mégis isteni finom! 

Citromos-mazsolás kuglóf

Hozzávalók:
50 dkg liszt
– 3 ek kakaópor
– egy csipet só
– 3 dkg élesztő
– 10 dkg mazsola
– 3 dl tej
– 1 dl olaj
– 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:

A mazsolát 15 percre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. 
A tejet mikróban meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a citromhéjat, az olajat, a mazsolát és az élesztős tejet. Begyúrjuk a tésztát, majd kétfelé vesszük, az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport. Tiszta konyharuha, meleg hely, duplára kelesztés. 
Egy kuglófformát kiolajozunk, és egymás mellé helyezve beletesszük a kétféle tésztát. Ismét konyharuha, ismét kelesztés, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük a kuglófot (tűpróba!).
Egyszerűen nagyszerű finomság, szeleteljük, egy pohár tejjel /kakaóval tökéletes reggeli/vacsora.
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!