GasztroBaráth

Házi tejszínes csokipuding málnával

Nem tudtam  – igaz, nem is akartam – ellenállni egy gyönyörű tálcányi málnának a zöldségesnél, boldogan indultam haza a zsákmánnyal, már csak azt kellett kitalálnom, hogyan fogom betenni a pocakba. Lelki szemeim előtt megjelent egy csésze csokipuding, a tetején szép málna szemekkel, erről eszembe jutott, hogy láttam egy hasonló receptet a Vidék íze c. lapban. Mivel láttam, hogy rém egyszerű desszertet sikerült találnom, ezért gyorsan neki is álltam. Hamar megvan, és isteni finom!
 
Házi tejszínes csokipuding málnával
Hozzávalók:
2 dl tejszín
– 4 dl tej
– 10 dkg étcsoki
– 1 ek kakaópor
– 5 dkg cukor
– 2 ek keményítő
– 1 tk instant kávé
– 1 kis doboz málna
Elkészítés:
Egy kis tálban csomómentesre keverünk 1 dl tejet 1 ek kakaóval, két ek keményítővel és 5 dk cukorral. A többi tejet felforraljuk egy dl tejszínnel. Ha már forr, hozzáöntjük a kakaós keveréket, egy-két perc alatt összefőzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az instant kávét. A csokit apróra vágjuk, a felét hozzákeverjük a pudinghoz. Szétosztjuk négy pohárba. Egy éjszakára mehet a hűtőbe.
Másnap reggel 1 dl tejszínt felforrósítunk, felolvasztjuk benne a maradék étcsokit, és a pudingok tetejére öntjük. Jól megpúpozzuk málnával a finomságot, és már habzsolhatunk is!
20140703_0726511
 
Jó étvágyat!
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!