GasztroBaráth

Albán krémes

Igazából teljesen mást akartam sütni, de atyám elküdlte nekem az albán krémes receptjét a facebookon, amibe azonnal beleszerettem, ezzel a hétvégi nasi kérdése eldőlt. Nemrégiben készítettem el az első krémesemet, megtetszett a műfaj, szívesen kísérletezgetek, ezért biztosan nem ez volt az utolsó recept ezzel kapcsolatban. Nagyon gyorsan elkészülő, mégis különleges finomság, érdemes kipróbálni!
Albán krémes
Hozzávalók:
Tésztához:
– 7 tojás sárgája
– 20 dkg cuko
– 12 kanál víz
– 20 dkg liszt
– 1 cs sütőpor
– 2 ek kakaópor
– 1 tk szódabikarbóna
Krémhez:
– 4 ek cukor
– 2 cs vaníliás puding
– 5 dl víz
– 7 tojásfehérje
Habhoz:
– 5 dl habtejszín
– 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
– kakaópor
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját, a cukrot a vízzel elkeverjük. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk,. beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Nem túl bonyolult a történet, egy kisebb lábosban elkeverjük a vizet, a pudingport és a cukrot, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és még melegen beleforgatjuk a krémet.
Ha elkészült a tészta, rákenjük a krémet, majd még 5 percre visszatesszük a már lezárt sütőbe. 
A tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral, rásimítjuk a kihűlt sütire, megszórjuk kakaóporral. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és az utolsó morzsáig elpusztítjuk. Isteni finom desszert!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!