GasztroBaráth

Tejfölös eper

Agybaj volt ez a hét a házfestés miatt, napokig romokban hevert a konyhám, esélyem sem volt összedobni valami finomságot. Végre ismét használható a ház számomra egyik legkedvesebb helyisége, azonban annyira lefáradtam a pakolásban, hogy csak néhány perces desszerthez volt kedvem. Semmi ötletem nem volt, de aztán tegnap szembejött velem Max receptje, és a probléma azonnal megoldódott: epret beszerez, tejföl és porcukor van, néhány perc és kész az isteni finom nasi! Nagyon gyorsan elfogyott, sajnos…

Tejfölös eper

Hozzávalók:
0,5 kg eper
– 4 dl tejföl
– 6 ek porcukor
Elkészítés:

Iszonyatosan bonyolult: az epreket megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk.
A tejfölt összekeverjük a porcukorral.
Poharakat kerítünk, az aljára tesszük az epret, amelyre ráhalmozzuk a cukros tejfölt. És ennyi! Néhány órára mehet a hűtőbe, utána lehet nekiesni és habzsolni a finomságot!
 
20140523_1827131
Jó étvágyat!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vicuska says:

    Mi is ismerjük és szeretjük, én csak lazán, simán összekeverem. 🙂

  2. tejszínhab says:

    Ez egy nagyon régi recept, még egy idősebb ismerősömtől hallottam, anno ez luxus desszertnek számított! Isteni finom, bár eszembe se jutna magamtól így enni 🙂 Kitartást a felújításhoz ;)í


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!