GasztroBaráth

Csokoládémousse eperrel

Gyönyörű epreket láttam a zöldségesnél, muszáj volt vennem egy fél kilót. Ebben a szomorú időben felvidítja a lelket a harsogó piros szín, ennél már csak a csokoládé jobb kedélyjavító, a legjobb pedig a kettőt vegyíteni, ezért gyorsan eldöntöttem, hogy csokis-epres finomság fog készülni. De mivel házfestés van, ezért csak valami gyorsan összedobható desszert jöhetett szóba. Végignéztem egy-két recept újságot, de ezúttal nem találtam kedvemre valót, aztán rávetettem magam a netre, és hamar megtaláltam a minden tekintetben tökéletes választást itt.  Gyorsan elkészült, még hamarabb elfogyott, mert isteni finom!
Csokoládémousse eperrel

Hozzávalók:
– 15 dkg eper
– 4+2 dl tejszín
– 2 tojás
– 15 dkg cukor
– 2 dkg vaj
– 1,5 dl tej
– 25 dkg étcsoki
Elkészítés:

A csokoládét a tejjel és a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. A 4 dl tejszínből kemény habot verünk.  A tojásos cukros keverékhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot és a felvert tejszínhabot.
Az epreket cikkekre vágjuk, a maradék 2 dl tejszínből kemény habot verünk. 
Az érdemi munkával végeztünk, már csak a rétegzés van hátra. 6 poharat a harmadáig megtöltünk a krémmel, majd teszünk rá egy réteget a tejszínből, erre jöhet egy kevés eper, majd újra tejszínhab és csokoládékrém. A tetejét néhány eperdarabbal díszítjük. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap reggel kezdődhet a habzsolás!

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. tejszínhab says:

    Mmm, eper és csoki csakis jó párosítás lehet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!