GasztroBaráth

Tejfölös pogácsa

Idén húsvétkor sok édes sütit követtem el, ezért előállt az a ritka helyzet, hogy valami sósat szerettem volna enni. Semmi különlegesre nem vágytam, ezért hamar a pogácsa mellett döntöttem. már csak az volt a kérdés, hogy milyen legyen az ízesítése. A hűtőben rábukkantam egy nagy doboz tejfölre, így ez a probléma is gyorsan megoldódott, már csak egy jó recept kellett. Gyorsan rá is leltem a megfelelőre Gizinél, kezdődhetett a sütés. Gyorsan megvan, még gyorsabban elfogy, mert nagyon finom!
 
Tejfölös pogácsa
 
 
DSC_2877[1]
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
– 15 dkg zsír
– 2 tojássárgája + 1 egész a kenéshez
– 3 dkg élesztő
– 2 dl tejföl
– 1 dl tej
– só
– reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a mikróban, hozzáadunk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a puha zsírt (mikróba tesszük, másodpercek alatt megvan), a tojássárgákat, a tejfölt, a sót és a tejes élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, tiszta konyharuha, meleg hely, 1 óra kelesztés.
Ha megkelt, kinyújtjuk (vastagra hagyjuk a tésztát), a tetejét késsel berácsozzuk, megkenjük a felvert egész tojással. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Tiszta konyharuha, 15 perc pihi. Ezután 180 foka előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!