GasztroBaráth

Fügés csokoládékoszorú

Igazából egyáltalán nem ezt a sütit terveztem elkészíteni, de a spájzban szembetalálkoztam egy csomag magában szomorkodó asztalt fügével. Erre jó csokoholistaként azonnal eszembe jutott, hogy a Stahl konyhája csokis különszámában láttam egy csokis-fügés nasit. Újságot előkerít, receptet megkeres, azonnal beleszeret, hozzávalókat beszerez, megsüt, majd behabzsol. Isteni finom!
Fügés csokoládékoszorú
Hozzávalók:
– 12 dkg liszt
– 5 dkg durvára vágott dió
– 1 ek kakaópor
– 1 tk szódabikarbóna
– 1 késhegynyi só
– 15 dkg vaj
– 15 dkg barna cukor
– 1 dl víz
– 5 dkg étcsoki
– 1 narancs leve és reszelt héja
– 10 dkg mazsola
– 30 dkg aszalt füge, apróra kockázva
– 0,5 dl konyak
– 2 tojás
A tetejére:
– 3 ek baracklekvár
– 2 ek kakaópor
– 1 ek porcukor
Elkészítés:
Egy kis lábosban összevegyítjük az első 5 hozzávalót.
Egy nagyobb lábosban mérsékelt lángon összeolvasztjuk a vajat, a cukrot, a vizet és a csokit. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a narancslevet, a mazsolát, a fügét és a konyakot, majd kihűtjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Olvasztott vajjal kikenünk egy koszorúformát, majd behintjük liszttel.
A vajas keverékbe fakanállal egyenként belekeverjük a tojásokat, és a lisztes keveréket. 
A tésztát elsimítjuk a koszorúformában, és kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk egy tálra.
A tetejét megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a kakaóporral és a porcukorral. Szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!