GasztroBaráth

Csokoládés kávé

 

 

DSC_2139[1]
 
Mit tesz az ember lánya péntek délután, egy hosszú hét és egy még hosszabb konferencia után? Csokoládé és kávé után kiált. De miért vegye magához külön a két isteni nedűt, amikor nemrégen látott egy kiváló receptet a Kifőztük oldalán, amelyben mindkettő megtalálható? Nem gondolkodik sokat, gyorsan lefőzi a kávét, előkapja az egyéb hozzávalókat, és már áll is neki is finomságnak. Percek alatt megvan, istenien üdítő, végre hétvége, jöhet a pihenés!
 
Csokoládés kávé
 
Hozzávalók 2 személyre:
– 6 dkg étcsoki
– 2,5 dl forró kávé
– 2 dl forró tej
– 1 ek mandulalikőr (ennek hiányában mandulakivonat)
– 4 ek cukor
A tetejére:
– tejszínhab
– csokoládéreszelék
Elkészítés:
A kávét lefőzzük, egy kisebb lábosba öntjük. beletördeljük a csokoládét, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad. Hozzáadjuk a cukrot, a mandulalikőrt (mandulakivonatot), majd a forró tejet.
Pohárba öntjük, jól megpúpozzuk tejszínhabbal és megszórjuk csokireszelékkel. Hörpint és elfelejt gondot, bajt!
Jó étvágyat!
 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!