GasztroBaráth

Krémes

Imádom a krémest, de valamiért biztos voltam benne, hogy rettenetesen bonyolult elkészíteni, ezért eddig még nem kísérleteztem az elkészítésével. A gyökeres fordulatot ebben a témában az aktuális Blogkóstoló hozta, ahol Lezsik blogját sorsolták nekem. Miután szétnéztem nála, azonnal beleszerettem a krémes receptbe, és meglepődve láttam, hogy egészen könnyű elkészíteni az eddig mumusként kezelt édességet. Nem hezitáltam sokat, gyorsan beszereztem a hozzávalókat, és nekiálltam. Hamar megvan, és nagyon finom!  Megtetszett a műfaj, szerintem csak idő kérdése, mikor jutok el a francia krémesig…
Krémes
Hozzávalók:
– 50 dkg leveles tészta
– 9 dl víz
– 4 cs vaníliás pudingpor (az eredetiben 3 van, de én a néhány közgazdász diploma ellenére simán elszámoltam, de attól még finom lett!)
– 7 tojás fehérje 
– 8+12 dkg cukor
Elkészítés:
A leveles tészta egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb 15 perc alatt készre sütjük, közben egyszer-kétszer lesimítjuk a tetejét, hogy ne púposodjon fel. Ha készen van, akkor a tészta másik felével is ugyanígy járunk el, miközben az elsőként megsütött tésztát négyzetekre vágjuk (ez lesz majd a süti teteje).
A fehérjékből 8 dkg cukorral kemény habot verünk. A krémhez egy nagy lábosban csomómentesre keverjük a pudingporokat, a 12 dkg cukrot és a vizet. Feltesszük a tűzre, és sűrűre főzzük. Óvatosan hozzákeverjük a habot, és 2-3 percig kevergetve tovább főzzük. 
És már csak az összeállítás van hátra: a tepsi aljára tesszük az egyben hagyott tésztalapot, erre halmozzuk a szép adag krémet, majd elhelyezzük a tetején a másik lapból vágott négyzeteket. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük, és habzsoljuk.
Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm a receptet! Csak idő kérdése, és el fog készülni a francia krémes is:-)

  2. Bizony, nagyon egyszerű elkészíteni és isteni finom!:-)

  3. lezsik says:

    Örülök, hogy elkészítetted! És tényleg nem nehéz a francia krémes verzió sem, próbáld meg azt is nyugodtan. 🙂

  4. Süni says:

    Nagyon ínycsiklandó lett és tényleg könnyűnk tűnik.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!