GasztroBaráth

Sütőtökös rakott krumpli

Rajongok a rakott krumpliért. Elég gyakran készül nálunk, és, mivel nem szeretem szeretem az egyhangúságot, amint találok egy jó ötletet a műfajban, azonnal kipróbálom az új ízvilágot. Amint megláttam a Vidék íze c. újságban a sütőtökös változatot, azonnal leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy kipróbáljam a receptet. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, a sütőtök és a rozmaring különleges ízt ad neki, mégis megmarad a hamisítatlan rakott krumpli feeling. Többször elkészítős finomság!

Sütőtökös rakott krumpli

Hozzávalók:
70 dkg burgonya
– 60 dkg tisztított sütőtök
– 2 szál száraz kolbász felkarikázva
– 1 tk szárított rozmaring
– só, bors
– 1 tk szárított chilipaprika
– 1 dl tejszín
– 1 dl tejföl
– 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:

Kivajazunk egy jénai tálat.
A burgonyát meghámozzuk, nyersen uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sütőtököt felkockázzuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a krumplit, a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, a chilipaprikát, és a reszelt sajtot, végül hozzáforgatjuk a kolbászt is. 
A keveréket beleöntjük a jénaiba. A tetejét megkenjük a tejszín és a tejföl keverékével, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Gyors, egyszerű, mégis különleges, tökéletes vasárnapi ebéd!
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!