GasztroBaráth

Rakott mákos tészta

Mákos tésztát akarok! Most! De mivel rólam van szó, az nem elég, hogy csak simán ráöntöm a mákot a tésztára és ennyi, egy kicsit azért fel kellene turbózni. Nosza, irány a net, valami gyors, de mégis extra mákos tészta recept ügyében. gyorsan rá is leltem a hangulatomnak megfelelőre a nosaltyn. Semmi különleges hozzávaló nincs benne, mégis sokkal gazdagabb az ízvilága, mint a sima mákos tésztának. Finom ebéd lett belőle, érdemes kipróbálni.

Rakott mákos tészta

Hozzávalók:
– 50 dkg szélesmetélt (nekem csak rövidmetélt volt otthon, az is tökéletesen betöltötte a funkciót)
– 1 ek olaj
– 20 dkg darált mák
– 12 dkg porcukor
– 1 cs vaníliás cukor
– 3 dl tejföl
– 1 db tojás
– 20 dkg sárgabarack lekvár
– zsemlemorzsa, vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:

A mákot és a porcukrot összekeverjük egy tálban.
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben – amelybe egy ek olajat is teszünk – kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a mákkal.
Egy magasabb falú tepsit (22×38 cm) kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
A tepsibe beletesszük a mákos tészta felét, egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd ráhalmozzuk a maradék tésztát,
Egy tálban (imádni fogjuk a mosogatást..) elkeverjük a tejfölt 1 ek porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, egyenletesen elkenjük rajta.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
Ha langyosra hűlt, szeleteljük, és behabzsoljuk. Mákos tészta de luxe!
 Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Zsuzsi, kérlek, nézz be hozzám, játékra hívlak a blogomban! 🙂

  2. tejszínhab says:

    Nem szeretem a mákot, de a kép nagyon guszta 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!